U vrtiću uočavamo sve više djece koja ne slušaju niti čuju ono što im odgajatelji govore. Svjedočimo epidemiji popustljivog odgoja. Sve je više roditelja koji djeci rijetko postavljaju granice, ne dozvoljavaju im da osjete frustraciju i ne razvijaju kod njih osnovne vrijednosti kao što su empatija, trud, dužnost, odgovornost. Nisu djeca tako mala, a niti tako bespomoćna kako ponekad mislimo.

Želim potaknuti roditelje koji se pitaju što bi mogli u odgajanju svoje djece raditi bolje da pronađu neke nove ideje ili dobiju podršku u onom što rade dobro“, objašnjava predavačica, psihologinja Dalma Luketin.

Ako roditelji sebi postavljaju ovakva pitanja, ovo predavanje nudi odgovore na njih.

Tko vodi igru: dijete ili roditelj?
Razlikuju li se danas ciljevi u odgoju od nekadašnjih?
Što su lako odgojiva i teško odgojiva djeca?
Što roditelj treba pružiti djetetu (i što ne treba)?
Kako zaista prihvatiti dijete?
Treba li poštovati dijete?
Koje su to osnovne psihološke potrebe djeteta?
Kako komunicirati s djetetom?
Kako slušati dijete i kako govoriti da bi nas dijete slušalo?
Koje su poteškoće u komunikaciji?
Kako uspostavljati granice?
Za što je odgovoran roditelj, a za što dijete?

Predavanje “Zaštićivanje i samostalnost djece (i što odgovornost ima s tim)” održat će se 23.1.2020. s početkom u 19 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu, kojoj ovim putem zahvaljujemo na suradnji i ustupanju prostora!

Dalma Luketin radi za dječji vrtić Kaštela od 1996. godine. Osim diplome Sveučilišta u Zagrebu, stekla je i certifikat međunarodne trenerice NLP-a i trenerice hipnoze i hipnoterapije na Međunarodnom institutu za humanističku neurolingvističku psihologiju i hipnozu u Lancasteru.

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a namijenjeno je roditeljima, studentima, učenicima, profesorima, psiholozima, pedagozima, odgojiteljima, prosvjetnim djelatnicima…icama 🙂 i svima koji će nešto od navedenog postati. 🙂

Ulaz je besplatan, ali prijava je obvezna na:
https://docs.google.com/forms/d/1sQeXi4Ij7ORRI4aEXlgZRXhKcYwV11yiuiH4JVkVsio/edit

Na zahtjev je moguće dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Klub mladih Split i Izdavačka kuća Harfa (Knjige koje vole djecu) organiziraju “HARFIN PSIHO KLUB” – ciklus besplatnih predavanja o osobnom razvoju i roditeljstvu!

Naš je cilj besplatnim predavanjima vrhunskih psihologa i psihijatara doprinijeti osobnom razvoju i mentalnom zdravlju djece i mladih.

Različite uloge koje mladi obnašaju – jer oni su nečija djeca, nečije kolege, nečiji učenici/studenti, nečiji zaposlenici, nečiji roditelji – nose sa sobom različite izazove, s kojima se ponekad nije lako nositi.

Iz mjeseca u mjesec slušat ćemo i razgovarati o temama bliskima svima nama. Zajedno ćemo učiti i pokušati naći rješenje za izazove s kojima se suočavamo.
Zajedno ćemo pokušati biti bolji – bolji roditelji, bolja djeca, bolja verzija samih sebe.

“HARFIN PSIHO KLUB” organizira se u sklopu programa “Kreativni, mladi, strastveni”.

%d blogeri kao ovaj: