Živimo u svijetu ekrana – od televizije, tableta i mobitela do pametnih satova i drugih modernih „pomagala“ bez kojih je danas život postao nezamisliv.

Današnji roditelji nisu se rodili u takvom svijetu, imaju drukčija iskustva svog djetinjstva, no njihova su djeca danas od najranije dobi izložena ekranima na svakom koraku.

Pitamo li se kako sadržaji kojima su svakodnevno izloženi utječu na njihovu igru, druženje s vršnjacima? Na način razmišljanja? Općenito na razvoj i djetinjstvo?

U ovom predavanju govorit će se o utjecaju malih ekrana na današnju djecu, o sadržajima koji im se predstavljaju, o ovisnosti o elektroničkim sadržajima i izazovima s kojima se današnji roditelji susreću u ovom području.

Kroz konkretne primjere pokušat ćemo odgovoriti na pitanje kako djeci u današnjem okruženju modernih tehnologija osigurati priliku za zdrav i uravnotežen razvoj.

Zlatko Bajić, mag. psych., petu godinu kao psiholog radi u dječjem vrtiću. Završio je i drugi stupanj bihevioralne i kognitivne terapije.

Predavanje “Djeca pred malim ekranima” održat će se 12.12.2019. s početkom u 19 sati u Sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u Splitu, kojoj ovim putem zahvaljujemo na suradnji i ustupanju prostora!

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a namijenjeno je mladima, roditeljima, studentima, učenicima, profesorima, psiholozima, pedagozima, odgojiteljima, prosvjetnim djelatnicima…icama 🙂 i svima koji će nešto od navedenog postati. 🙂

Ulaz je besplatan, ali prijava je obvezna na:
https://docs.google.com/forms/d/1tvAm3YA-0tZaXf4fOV5u9eoVNbwxncp_kwD52-53f7Q/edit

Na zahtjev je moguće dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Klub mladih Split i Izdavačka kuća Harfa (Knjige koje vole djecu) organiziraju “HARFIN PSIHO KLUB” – ciklus besplatnih predavanja o osobnom razvoju i roditeljstvu!

Naš je cilj besplatnim predavanjima vrhunskih psihologa i psihijatara doprinijeti osobnom razvoju i mentalnom zdravlju djece i mladih.

Različite uloge koje mladi obnašaju – jer oni su nečija djeca, nečije kolege, nečiji učenici/studenti, nečiji zaposlenici, nečiji roditelji – nose sa sobom različite izazove, s kojima se ponekad nije lako nositi.

Iz mjeseca u mjesec slušat ćemo i razgovarati o temama bliskima svima nama. Zajedno ćemo učiti i pokušati naći rješenje za izazove s kojima se suočavamo.
Zajedno ćemo pokušati biti bolji – bolji roditelji, bolja djeca, bolja verzija samih sebe.

“HARFIN PSIHO KLUB” organizira se u sklopu programa “Kreativni, mladi, strastveni”.

%d blogeri kao ovaj: