3,2,1 Dizajniraj!

3,2,1 Dizajniraj!

U sklopu projekta Kluba mladih Split pod nazivom 3,2,1 – Dizajniraj! održana su stručna predavanja i radionice na temu grafičkog dizajna, natjecanje i izložba radova u izradi vizualnog identiteta mladih neafirmiranih umjetnika.

Klub mladih Split nastoji postati najbolja platforma za osobni, društveni i profesionalni aktivizam i razvoj mladih, a ključne teme za koje smo zainteresirani su osnaživanje mladih, njihovo zaposlenje i socijalna uključivost, stoga smo i ovaj projekt osmislili želeći pridonijeti neformalnom obrazovanju mladih te širenju njihovih znanja i vještina, pomažući im da budu konkurentniji na tržištu rada.

U sklopu predavanja mladi su se educirali o psihologiji loga, kakav dizajn povezati i primijeniti s određenim klijentima, kakve palete boja koristiti, kakav stil kreirati i kojim se alatima služiti, kako izraditi knjigu standarda i kako pripremiti datoteke za tisak promotivnih materijala.

Edukaciju su vodili mladi stručnjaci u području grafičkog dizajna koji su polaznicima približili cjelokupan proces izrade vizualnog identiteta. Nakon predavanja, uslijedile su praktične radionice izrade vizualnog identiteta nakon kojih su se polaznici natjecali sa svojim radovima te ih prezentirali široj javnosti kroz izložbu u Klubu mladih. Kandidati su imali priliku dodatno se kreativno iskazati, uvidjeti koliko su stekli novog znanja i kako to izgleda u praksi. Uz to, imali su priliku okusiti natjecateljski duh te su im se povećale prilike za eksponiranost njihovih radova.

Realizacijom ovog projekta Klub mladih Split dobio je novi sadržaj i novu interesnu skupinu za daljnju provedbu svojih aktivnosti te nove mlade stručnjake kao potencijalne nove predavače i volontere pri realizaciji sličnih aktivnosti u budućnosti. Ovaj projekt Gradu Splitu donio je novi programski sadržaj koji je obogatio slobodno vrijeme mladih i omogućio im edukaciju u traženim područjima, a ujedno otvorio mogućnosti za zaposlenje i otvaranje novih radnih mjesta.

Projekt je financiran od strane Grada Splita u iznosu od 35.000,00 kn, prijavom na Natječaj za prijavu projekata za udruge mladih i udruge za mlade za ostvarivanje prava na financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2017. godinu sa projekcijama za 2018.-2019. godinu.

Voditeljica projekta: Nikolina Jerković

Skills

,

Posted on

travanj 5, 2018

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *