Launch a career!

Launch a career!

Glavna ideja ERASMUS+ projekta Launch a career je proaktivno zapošljavanje s projektnim pristupom u svrhu promoviranja i izgrađivanja profesionalnih kompetencija uz pomoć samostalnog rada na vlastitom projektu.

U sklopu projekta u Splitu je u listopadu 2018. godine održana sedmodnevna razmjena 25-ero mladih iz Latvije, Bugarske, Turske, Španjolske i Hrvatske.

Sudionicima su se kroz neformalno učenje pokušale približiti vrijednosti samoinicijativnog rada, osvijestiti mogućnost korištenja takvog pristupa u svrhu prezentiranja vlastitih znanja, vještina, interesa, postignuća i drugih kvaliteta. Učili su osmisliti, izraziti, isplanirati i provesti svoje ideje u području koje ih zanima u formi projekta, i to u tekstualnom, grafičkom, digitalnom ili fizičkom obliku.

Na ovaj će se način doprinijeti i ublažavanju problema s kojim se susreću poslodavci koji traže talente jer će se sljedbenici proaktivnog pristupa temeljenim na projektnoj vrijednosti moći istaknuti u gomili.

Osim nepovoljnih uvjeta na tržištu rada i ekonomske situacije, identificirani su neki osobni problemi koji su često izraženi kod mladih. To su nedostatak radnog iskustva, neodlučnost prilikom profesionalne orijentacije i nedostatak vještina osobne prezentacije. Takvi uzroci nezaposlenosti uzeti su u obzir kao problemi na koje se može lakše djelovati kroz rad s ovom skupinom. Upravo smanjenjem negativnih utjecaja osobnih karakteristika značajno bi se doprinijelo osnaživanju njihove konkurentnosti na tržištu rada, što je opći cilj ovog projekta.

Projekt je financiran od strane Agencije za mobilnost i programe EU u iznosu od 12.325,00 eura.

Voditelj projekta: Josip Bilić