Otvaranje kluba za mlade osobe u gradu Splitu “Klub mladih Split”

Otvaranje kluba za mlade osobe u gradu Splitu “Klub mladih Split”

Nekoliko splitskih studentica i studenata maštalo je o široj i kvalitetnijoj ponudi programa neformalne edukacije za mlade u Splitu.

Shvativši da se ništa neće samo od sebe dogoditi, odlučili su sami pokušati nešto učiniti po tom pitanju.

Krajem 2012. osnovali su udrugu Klub mladih Split i započeli višemjesečne pripremne akcije, koje su uključivale ispitivanje mišljenja mladih, povezivanje s drugim organizacijama i osmišljavanje programa.

Godine 2014. sve su dotad učinjeno i zamišljeno pretočili u projekt “Otvaranje Kluba za mlade osobe u gradu Splitu Klub mladih Split“, koji su s partnerskim organizacijama (Međunarodna udruga studenata AIESEC Split i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split) prijavili na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih.

Projekt je odobren i financiran od strane Ministarstva sa 73 000 kuna, zahvaljujući čemu je u listopadu 2014. otvoren Klub mladih Split  (KMS) na adresi Ruđra Boškovića 20/II.

Prvo predavanje u novootvorenom Klubu mladih Split

U sklopu projekta svakodnevno su, u suradnji s brojnim splitskim udrugama, institucijama, inicijativama i pojedincima, održavane besplatne aktivnosti za mlade: predavanja i radionice različitih tema, tečajevi, okrugli stolovi i tribine, druženja…

Vrijednosti koje je KMS promicao i aktivnosti koje je nudio nagnale su brojne mlade da se aktivno uključe u rad Kluba volontiranjem.

Mladoj ekipi moto je postao “Budi promjena!”.

Voditelji projekta: Romana Caktaš i Tomislav Mamić