Pomladimo udruge udružimo mlade

Pomladimo udruge udružimo mlade

Projekt Pomladimo udruge udružimo mlade imao je za cilj okupiti i potaknuti predstavnike i članove mladih splitskih organizacija kroz društvene, kulturne i sportske aktivnosti usmjerene na jačanje ljudskih kapaciteta i umreženost tih organizacija.

S obzirom na činjenicu da mladi nose velik dio intelektualnih resursa te imaju najveću potrebu za pogodnim uvjetima u kojima će se razvijati, civilno društvo se pokazuje kao idealan prostor u kojem će svoje ideje provesti u djelo. Istovremeno svojom svježinom, stručnošću i znanjima mladi mogu uvelike doprinijeti razvoju civilnog društva u cjelini.

Upravo zbog navedenog, projekt Pomladimo udruge udružimo mlade imao je za cilj mlade aktivno uključiti u sektor civilnog društva, omogućiti uvjete za intenziviranje suradnje između organizacija civilnog društva te pospješiti komunikacijske kanale za predstavnike i članove organizacija civilnog društva, kao i otvoriti prostor za uključivanje novih.

Kroz projekt su organizirani Youth meetup događaji s ciljem razmjene iskustava organizacija i mladih osoba i planiranja zajedničkih aktivnosti i projekata, zatim događaji pod nazivom Od ideje do realizacije  na kojima su mladi iznosili vlastite ideje i mogućnosti njihove realizacije putem uključivanja u organizacije civilnog društva. Također, sudionici su imali priliku upoznati se i savladati vještine donošenja odluka na radionici pod nazivom Konsenzus kao metoda odlučivanja. Kako bi se potaknuo timskih duh organizirane su sportske aktivnosti i team building preko kojih su sudionici projekta imali priliku upoznati kolege i potencijalne buduće suradnike u neformalnom okruženju.

Putem aktivnosti usmjerenih na poboljšanje redovite komunikacije (sastanci, team building), ovaj  projekt imao je funkciju platforme za razmjenu iskustava, želja i potreba predstavnika i članova organizacija civilnog društva, njihovo daljnje udruživanje u zajedničkim aktivnostima i projektima te će uključivanje mladih kao pokretače snage za daljnji razvoj civilnih inicijativa

Projekt je financiran od strane Grada Splita, prijavom na Natječaj za prijavu projekata od interesa za Grad Split u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2016. godinu sa projekcijama za 2017.-2018. godinu.

 

Skills

Posted on

travanj 7, 2018

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *