Pomladimo udruge, udružimo mlade!

Pomladimo udruge, udružimo mlade!

Projekt “Pomladimo udruge, udružimo mlade!” imao je za cilj okupiti i potaknuti predstavnike i članove mladih splitskih organizacija kroz društvene, kulturne i sportske aktivnosti usmjerene na jačanje ljudskih kapaciteta i umreženost tih organizacija.

S obzirom na činjenicu da mladi nose velik dio intelektualnih resursa te imaju najveću potrebu za pogodnim uvjetima u kojima će se razvijati, civilno društvo se pokazuje kao idealan prostor u kojem će svoje ideje provesti u djelo. Istovremeno svojom svježinom, stručnošću i znanjima mladi mogu uvelike doprinijeti razvoju civilnog društva u cjelini.

Upravo zbog navedenog, projekt Pomladimo udruge udružimo mlade imao je za cilj mlade aktivno uključiti u sektor civilnog društva, omogućiti uvjete za intenziviranje suradnje između organizacija civilnog društva te pospješiti komunikacijske kanale za predstavnike i članove organizacija civilnog društva, kao i otvoriti prostor za uključivanje novih.

Kroz projekt su organizirani Youth meetup događaji s ciljem razmjene iskustava organizacija i mladih osoba i planiranja zajedničkih aktivnosti i projekata, zatim događaji pod nazivom Od ideje do realizacije  na kojima su mladi iznosili vlastite ideje i mogućnosti njihove realizacije putem uključivanja u organizacije civilnog društva. Također, sudionici su imali priliku upoznati se i savladati vještine donošenja odluka na radionici pod nazivom Konsenzus kao metoda odlučivanja. Kako bi se potaknuo timskih duh organizirane su sportske aktivnosti i team building preko kojih su sudionici projekta imali priliku upoznati kolege i potencijalne buduće suradnike u neformalnom okruženju.

Putem aktivnosti usmjerenih na poboljšanje redovite komunikacije (sastanci, team building), ovaj  projekt imao je funkciju platforme za razmjenu iskustava, želja i potreba predstavnika i članova organizacija civilnog društva, njihovo daljnje udruživanje u zajedničkim aktivnostima i projektima te će uključivanje mladih kao pokretače snage za daljnji razvoj civilnih inicijativa

Projekt je financiran od strane Grada Splita u iznosu od 12.500,00 kn, prijavom na Natječaj za prijavu projekata od interesa za Grad Split u okviru raspoloživih sredstava iz Proračuna Grada Splita za 2016. godinu sa projekcijama za 2017.-2018. godinu.

Voditelj projekta: Ivan Rako

 

Skills

, ,

Posted on

travanj 7, 2018

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *