Svijet na dlanu – budućnost je u rukama mladih

Svijet na dlanu – budućnost je u rukama mladih

Klub mladih Split nastavlja biti promjena kroz novi projekt pod nazivom Svijet na dlanu – budućnost je u rukama mladih, koji za cilj ima aktiviranje mladih na lokalnoj razini i podizanje svijesti o društvenim problemima kroz besplatne tečajeve stranih jezika koje će držati inozemni studenti.

Kroz projekt mladi imaju priliku razviti i proširiti svoja znanja o kulturi i tradiciji drugih država kroz besplatne tečajeve stranih jezika, usavršiti svoje komunikacijske i prezentacijske vještine i naučiti ili pak usavršiti drugi strani jezik. Mladi iz različitih država preko partnerske organizacije AIESEC Split dolaze na program međunarodne volonterske prakse u sklopu kojeg održavaju tečajeve jezika za lokalno stanovništvo odnosno za mlade osobe.

Uz učenje, stvara se i tim različitih mladih ljudi koji se međusobno druže i razmjenjuju iskustva odnosno potiče se multikulturalnost. Osim tečajeva stranih jezika, bit će organizirane edukativne radionice kroz koje ćemo proširiti znanje i razviti vještine mladih za preuzimanje aktivne uloge u društvu, promicati vrijednosti multikulturalnosti, poticati mlade na društveno poduzetništvo i djelovanje. Na temelju saznanja o problemima i potrebama lokalnog stanovništva, mladi će imati priliku napraviti promjenu kroz lokalne volonterske i humanitarne akcije.

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 119.000,00 kn.

Voditelji projekta: Danijela Spahija i Toni Jerković

Skills

Posted on

siječanj 1, 2018