Humanitarna biciklijada – Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!

Humanitarna biciklijada – Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!

Humanitarna biciklijada pod nazivom „Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!“ je projekt nastao u suradnji Kluba mladih Split i Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači. Humanitarna biciklijada održala se na Marjanu 11. kolovoza 2017. u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana mladih pod pokroviteljstvom Grada Splita i Savjeta mladih Grada Splita.

Više od 60 biciklista svih uzrasta je sudjelovalo na humanitarnoj biciklijadi. Prikupljena sredstva donirala su se Centru Juraj Bonači za sportsko-edukativno uređenje dvorišta Centra s ciljem podizanja kvalitete boravka i provođenja raznih aktivnosti na otvorenom prostoru, što u konačnici poboljšava senzorno-motoričke sposobnosti korisnika/ca.

Ruta prve marjanske humanitarna započela je na sjevernim Marjanskim vratima i nastavila  se Šetalištem Marina Tartaglie do Instituta (rampe), zatim se nastavila Marangunićevim šetalištem i Marjanskim putem do vrha Marjana. Ruta je završila spustom Marijanskim putem do rampe (prema Varoši) gdje smo se nakon odvožene rute družili smo se uz osvježavajuću zakusku.

“Došla sam kako bih pomogla djeci, inače pratim Juraj Bonači i sve njihove aktivnosti. Naučila sam voziti bicikl prije dvije godine i od tada nisam stala. Ruta mi nije preteška, ovo je gušt”, podijelila je s nama svoje dojmove sudionica humanitarne biciklijade. 

“Dirnulo me kad su mladi iz Kluba mladih kazali da žele napraviti tako nešto za naše mlade iz Centra kako bi imali uređeno dvorište s raznim sadržajima. Među ostalim željeli bismo da tu mogu učiti uz pomoć edukativnih igara, voljeli bismo napraviti i sportski poligon jer su tu neki već naučili voziti bicikl. Mislimo da bi se dobro uklopila i umjetna stijena za penjanje i maleni zeleni kutak gdje mogu popiti kavu i družiti se”, riječi su ravnateljice COO Juraj Bonači, Snježane Čotić koja je izrazila želju da  humanitarna biciklijada  Marjanom postane tradicionalna.

Ovim putem zahvaljujemo svim građanima/kama koji su se odazvali humanitarnoj biciklijadi, svojom uplatom ili dolaskom i vožnjom bicikla za korisnike Centra Juraj Bonači.

Iz medija:

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/501573/pedaliralo-se-za-centar-juraj-bonaci

Skills

Posted on

listopad 3, 2017

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *