Vrijeme je za HARFIN PSIHO KLUB u online izdanju!

U četvrtak, 16.4., s početkom u 20 sati na Facebook stranici Knjige koje vole djecu pridružite se uživo predavanju “Tajna uspješne komunikacije – put do uspjeha u svakom odnosu“, koje će održati psihologinja Maja Vujčić Vračević!

Svatko od nas svakodnevno komunicira s jako velikim brojem ljudi, čak i u ovim trenucima socijalne distance. Ipak, koliko često imamo dojam da se razumijemo? Koliko često smo ušli u sukob, posvađali se i osjećali se povrijeđeno jer smo imali dojam da nas drugi ne razumiju, a nas su optuživali da ne slušamo druge?Iako su sukobi neizbježni u svakom odnosu, možemo puno toga napraviti kako bismo poboljšali komunikaciju s drugima, smanjili količinu sukoba, a povećali međusobno razumijevanje. Srećom, to je nešto što se može naučiti.

Na predavanju ćemo otkriti kako se asertivno zauzeti za sebe, kako slušati druge i pritom se razumjeti i kako ćemo uz pomoć toga izgraditi bolje i čvršće odnose. Kroz svakodnevne-praktične primjere pokušat ćemo razjasniti ove dileme. Ako imate kakve primjere sukoba sa svojim ljubavnim partnerima, roditeljima, rodbinom, prijateljima, pošaljite nam pitanja pa ćemo tako lakše naučiti kako bolje komunicirati!

Čujemo se i vidimo!

O predavačici:

Mama jednoj kćerkici zvječici i jednom maminom sinu, supruga tvrdoglavom Ovnu, a u slobodno vrijeme i psihologinja. Nakon završetka fakulteta, završila sam i dva stupnja kognitivno-bihevioralne psihoterapije i ACT – Acceptance and Commitment Therapy. U jedanest godina iskustva pomagala sam kroz individualni i grupni rad djeci, mladima i ženama koji su preživjeli različite vrste zlostavljanja, ali i s trudnicama, mladim majkama i obiteljima kako bih im pomogla u prevladanju uobičajenih životnih teškoća.

U zadnjih godinu dana dio sam administrativnog tima kao podrška projektu Škola za život Ministarstva znanosti i obrazovanja. Otkad sam drugi put postala majka, vodim psihoedukativni blog Mamologija – psihologija s majčinskim licem.

Ovisnica o kofeinu s kojeg sam se neuspješno pokušala skinuti, velika spavalica koja se sa sinom diže u zoru, ljubiteljica lijepih haljina i romantičnih komedija iz tridesetih i četvrdeset godina prošlog stoljeća. Zaljubljena u svoju djecu, muža i život, naravno.” – Maja Vujčić Vračević

Ovo ‘online’ predavanje održava se u sklopu ciklusa besplatnih predavanja “HARFIN PSIHO KLUB” o osobnom razvoju i roditeljstvu, u organizaciji Kluba mladih Split i Izdavačke kuća Harfa (“Knjige koje vole djecu”).

Naš je cilj besplatnim predavanjima vrhunskih psihologa i psihijatara doprinijeti osobnom razvoju i mentalnom zdravlju djece i mladih.

Različite uloge koje mladi obnašaju – jer oni su nečija djeca, nečije kolege, nečiji učenici/studenti, nečiji zaposlenici, nečiji roditelji – nose sa sobom različite izazove, s kojima se ponekad nije lako nositi.

Iz mjeseca u mjesec slušat ćemo i razgovarati o temama bliskima svima nama. Zajedno ćemo učiti i pokušati naći rješenje za izazove s kojima se suočavamo.
Zajedno ćemo pokušati biti bolji – bolji roditelji, bolja djeca, bolja verzija samih sebe.

“HARFIN PSIHO KLUB” organizira se u sklopu programa Kreativni, mladi, strastveni.

%d blogeri kao ovaj: