Kada kažemo kako je djetetu od samoga rođenja potreban roditelj, mislimo li tu isključivo na majku?

Kada govorimo o roditeljstvu, nerijetko uloga oca ostaje „sa strane“. Otac se smješta u kategorije opskrbljivača potrepštinama, povremenim „babysitterom“, kućnim pomagačem. Je li to zaista tako?

Predavanje za cilj ima potaknuti sudionike na osvještavanje vlastitih stajališta vezanih za ulogu oca u ranom razvoju djeteta te pružiti odgovore na sljedeća pitanja:

Jesu li majka i otac jednako važni za rani razvoj djeteta?
Može li otac zamijeniti majku u razvoju djeteta i obrnuto?
Kako otac utječe na (rani) razvoj djeteta?
Što djetetu donosi igra s ocem?
Što utječe na to koliko i na koji će se način otac uključiti u brigu i odgoj djeteta od najranije dobi?
Što roditeljstvo može pružiti ocu?
Što je pojam „suroditeljstva“ i kako je povezan s razvojem djeteta od najranije dobi?
Gdje otac može potražiti podršku za svoje roditeljstvo?

Tena Erceg magistra je psihologije zaposlena kao stručna suradnica psihologinja u Dječjem vrtiću Konavle. U individualnom radu s djecom primjenjuje vještine terapije igrom usmjerene na dijete. Voditeljica je radionica Rastimo zajedno i Kluba očeva Rastimo zajedno. Aktivna je u lokalnoj zajednici u području svoga stručnog djelovanja.

Predavanje je namijenjeno svim zainteresiranima za navedenu temu, a posebice očevima, budućim očevima, majkama i budućim majkama, kao i drugim članovima obitelji te osobama koje rade s djecom predškolske dobi i njihovim roditeljima (odgojiteljima, studentima, psiholozima, pedagozima, stručnjacima edukacijsko rehabilitacijskog profila, pedijatrima, medicinskim sestrama…).

Ulaz je besplatan, ali prijava je obvezna na:
https://docs.google.com/forms/d/1nXhvFJEb4W3ESXs_k1zLy6zJPy1pPtlez72TmXLTEhk/edit

Na zahtjev je moguće dobiti potvrdu o sudjelovanju.

Klub mladih Split i Izdavačka kuća Harfa (Knjige koje vole djecu) organiziraju “HARFIN PSIHO KLUB” – ciklus besplatnih predavanja o osobnom razvoju i roditeljstvu!

Naš je cilj besplatnim predavanjima vrhunskih psihologa i psihijatara doprinijeti osobnom razvoju i mentalnom zdravlju djece i mladih.

Različite uloge koje mladi obnašaju – jer oni su nečija djeca, nečije kolege, nečiji učenici/studenti, nečiji zaposlenici, nečiji roditelji – nose sa sobom različite izazove, s kojima se ponekad nije lako nositi.

Iz mjeseca u mjesec slušat ćemo i razgovarati o temama bliskima svima nama. Zajedno ćemo učiti i pokušati naći rješenje za izazove s kojima se suočavamo.
Zajedno ćemo pokušati biti bolji – bolji roditelji, bolja djeca, bolja verzija samih sebe.

“HARFIN PSIHO KLUB” organizira se u sklopu programa Kreativni, mladi, strastveni.

%d blogeri kao ovaj: